Arkiv for Cards - Finanssentralen: Sammenlign og finn de beste lånetilbudene for dine økonomiske behov

Cards

Forbrukslån er en type lån som tillater enkeltpersoner å låne penger uten å stille sikkerhet i form av eiendom eller andre verdifulle eiendeler. Dette betyr at banken eller långiveren gir deg lån basert på din kredittverdighet og evne til å betale tilbake lånet.

[card_loop_all_cat_sc]

EasyFinance: En sammenligningstjeneste som hjelper deg med å finne det beste kredittkort

EasyFinance har som mål å hjelpe kundene sine med å finne det beste kredittkort som passer deres behov og økonomiske situasjon. Dette gjøres ved å tilby en sammenligningstjeneste som gjør det enkelt for kundene å se og sammenligne forskjellige kredittkorttilbud og vilkår fra ulike utstedere.

Ved å bruke EasyFinance kan kundene enkelt filtrere kredittkorttilbud etter ulike kriterier som renter, gebyrer, belønninger og andre fordeler. Dette gir kundene muligheten til å sammenligne ulike kredittkorttilbud og finne det som passer best for deres individuelle behov og økonomiske situasjon.

I tillegg til sammenligningstjenesten, tilbyr EasyFinance også informative artikler og ressurser for å hjelpe kundene å forstå kredittkort og hvordan de fungerer. På denne måten kan kundene ta informerte beslutninger når de velger et kredittkort og forstå hvordan de kan bruke kredittkortet på en ansvarlig måte.

EasyFinance streber etter å være en pålitelig og transparent ressurs for kundene. Vi arbeider hardt for å gi nøyaktig og oppdatert informasjon om ulike kredittkorttilbud og vilkår, og vi er alltid klare til å hjelpe kundene med eventuelle spørsmål eller bekymringer de måtte ha.

Ved å bruke EasyFinance kan kundene spare tid og penger ved å finne det beste kredittkortet som passer deres behov og budsjetter.

Hvorfor EasyFinance skiller seg ut fra andre sammenligningstjenester

EasyFinance er en sammenligningstjeneste som har hjulpet personer med privat økonomi i over 10 år. Med en grunnlegger med lang erfaring som finansrådgiver og ekspertise innen personlig økonomi og finans, skiller EasyFinance seg ut fra andre sammenligningstjenester på flere måter.

En av de største forskjellene er at EasyFinance gir grundig og pålitelig informasjon om kredittkortene som tilbys, i motsetning til å bare fremme de mest populære eller lukrative alternativene. Dette betyr at brukerne kan føle seg trygge på at de får en objektiv vurdering av kredittkortene og kan ta en informert beslutning basert på deres behov og økonomiske situasjon.

EasyFinance har også en forpliktelse til å hjelpe brukerne med å bruke kredittkort på en ansvarlig måte og bygge en sunn kredittscore. Dette inkluderer å tilby tips og råd om hvordan man kan unngå gjeldsfeller, bruke kredittkort for å tjene belønninger og fordeler, og bygge en god kredittscore som kan hjelpe brukerne å oppnå sine økonomiske mål på lang sikt.

I tillegg til dette, har EasyFinance en unik kombinasjon av erfaring og ekspertise innen personlig økonomi og finans. Dette gir tjenesten en fordel når det gjelder å forstå behovene til kundene og å gi råd og anbefalinger som er tilpasset deres individuelle situasjoner.

Kort sagt, EasyFinance skiller seg ut fra andre sammenligningstjenester ved å tilby grundig og pålitelig informasjon om kredittkortene som tilbys, en forpliktelse til å hjelpe brukerne med å bruke kredittkort på en ansvarlig måte og bygge en sunn kredittscore, og en unik kombinasjon av erfaring og ekspertise innen personlig økonomi og finans. Hvis du leter etter en sammenligningstjeneste som kan hjelpe deg med å finne det rette kredittkortet for dine behov og økonomiske situasjon, kan EasyFinance være akkurat det du trenger.

Tips for å bruke kredittkort ansvarlig og unngå gjeldsproblemer

Å bruke kredittkort kan være en enkel og praktisk måte å betale for kjøpene dine, men det er viktig å bruke dem på en ansvarlig måte for å unngå høye renter og gjeldsproblemer. Her er noen tips for å hjelpe deg med å bruke kredittkortet ditt på en ansvarlig måte:

 1. Sett et budsjett: Før du bruker kredittkortet ditt, sett opp et budsjett for å unngå å bruke mer enn du har råd til å betale tilbake.
 2. Betal i tide: Betal regningen din i tide hver måned for å unngå unødvendige renter og gebyrer. Hvis du ikke kan betale, kontakt kredittkortselskapet for å få en betalingsavtale.
 3. Unngå kontantuttak: Unngå å ta ut kontanter med kredittkortet ditt på grunn av høye gebyrer og renter.
 4. Velg kredittkort med lave renter og gebyrer: Velg et kredittkort med lave renter og gebyrer for å redusere kostnadene.
 5. Bruk kredittkortet ditt med omhu: Ikke bruk kredittkortet ditt til å kjøpe ting du ikke trenger eller ikke har råd til. Tenk på kredittkortet som en låneavtale.
 6. Overvåk kontoen din: Sørg for å overvåke kontoen din jevnlig for å unngå uautoriserte transaksjoner.
 7. Ikke ha for mange kredittkort: Ha kun ett eller to kredittkort du kan håndtere på en ansvarlig måte.

Ved å følge disse tipsene kan du bruke kredittkort på en ansvarlig måte og unngå å pådra deg unødvendig gjeld. Planlegg utgiftene dine og bruk kredittkortet ditt med omhu.

Forskjellen mellom kredittkort og debetkort: Hva du bør vite

En av hovedforskjellene mellom kredittkort og debetkort er at et kredittkort gir deg muligheten til å låne penger fra utstederen, mens et debetkort bruker pengene som allerede er tilgjengelige i din personlige bankkonto.

Når du bruker et debetkort til å betale for varer eller tjenester, trekker banken umiddelbart pengene fra kontoen din. Du kan bare bruke det beløpet som er tilgjengelig i kontoen din, og du vil ikke kunne bruke mer enn det.

Når du bruker et kredittkort til å betale for varer eller tjenester, låner du penger fra kredittkortutstederen. Du vil få en månedlig regning med beløpet du har brukt, og du vil måtte betale renter på det beløpet hvis du ikke betaler hele beløpet tilbake innen forfallsdatoen.

En annen forskjell er at debetkort vanligvis ikke gir deg belønninger eller andre fordeler som kredittkort gjør. Med et kredittkort kan du for eksempel tjene belønninger som poeng, cashback eller andre fordeler når du bruker kortet til å kjøpe ting.

Hvordan bruke kredittkort ansvarlig og unngå gjeldsfeller

Det avhenger av hvordan du bruker kredittkortet ditt. Hvis du bruker det ansvarlig og betaler regningene dine i tide, kan kredittkort være en praktisk og gunstig måte å handle på. Kredittkort kan gi deg ekstra fordeler som belønninger, forsikring og andre fordeler som ikke er tilgjengelige med debetkort.

Men hvis du ikke bruker kredittkortet ansvarlig, kan det føre til gjeldsproblemer og økonomiske vanskeligheter. Hvis du ikke betaler regningene dine i tide, kan du pådra deg høye renter og gebyrer som kan legge opp over tid. Hvis du bruker mer enn du har råd til å betale tilbake, kan du havne i gjeldsfeller som kan ta lang tid å komme ut av.

Det er viktig å bruke kredittkortet med omhu og kun bruke det til å kjøpe ting du har råd til å betale tilbake i tide. Det er også lurt å sammenligne forskjellige kredittkort og velge en med lave renter og gebyrer, og å betale regningene dine i tide for å unngå unødvendige kostnader og gjeldsproblemer.

Hvilken fordelsprogrammer tilbyr kredittkort

Kredittkort kan tilby en rekke forskjellige fordelsprogrammer, avhengig av kortutstederen og korttypen. Her er noen vanlige fordeler som kan tilbys:

 1. Belønninger: Mange kredittkort tilbyr belønninger for å bruke kortet til å kjøpe varer og tjenester. Dette kan være i form av poeng som kan innløses for gavekort, reiser, hotell, og mer.
 2. Cashback: Noen kredittkort gir deg en prosentandel av det du bruker tilbake som kontanter. For eksempel, kan du få 1% tilbake på alle kjøp, eller 5% tilbake på bestemte kategorier av kjøp.
 3. Rabatter: Kredittkort kan tilby rabatter på varer og tjenester fra utvalgte partnere eller butikker.
 4. Forsikring: Kredittkort kan tilby forskjellige typer forsikring, for eksempel reiseforsikring, kjøpsforsikring, og bilutleieforsikring.
 5. Lounge tilgang: Noen kredittkort gir deg tilgang til flyplass-lounger eller andre eksklusive steder.
 6. Fordeler knyttet til kjøp: Kredittkort kan gi deg lengre garantier på kjøp, eller inkludere retur av penger hvis prisen på en vare faller innen en viss periode etter kjøpet.

Disse fordelsprogrammene kan variere fra kortutsteder til kortutsteder og fra korttype til korttype, så det er viktig å undersøke de ulike alternativene og finne et kort som passer dine behov og livsstil.

Kjøpe reise med kredittkort eller debetkort

Både kredittkort og debetkort kan brukes til å kjøpe reiser. Imidlertid har kredittkort vanligvis flere fordeler når det gjelder å kjøpe reiser, som for eksempel reiseforsikring, belønninger, rabatter og tilgang til eksklusive tilbud.

Reiseforsikring inkludert i de fleste kredittkortavtalene kan dekke tap av eller skade på bagasje, avbestilling av reiser, forsinkelser eller kansellering av fly, og andre uforutsette hendelser som kan oppstå på reisen.

Mange kredittkort tilbyr også belønninger, som for eksempel bonuspoeng eller cashback på reisekjøp. Disse belønningene kan deretter brukes til å betale for fremtidige reiser eller andre kjøp.

Kredittkort kan også tilby rabatter på hotell, flybilletter og leiebiler, og noen kredittkort gir til og med gratis oppgraderinger og tilgang til VIP-lounger på flyplasser.

Selv om det kan være en fordel å bruke et kredittkort når du kjøper reiser, er det viktig å alltid bruke det på en ansvarlig måte og betale regningene i tide for å unngå unødvendige kostnader og gjeldsproblemer.

Jeg har for mange kredittkort og vet ikke hva jeg skal gjøre – EasyFinance forstår og kan hjelpe deg

Easyfinance har hjulpet mange kunder som har kommet til oss med bekymringer om at gjelden deres har tatt overhånd. Å ha for mange kredittkort og ikke kunne betale tilbake kan være en svært stressende og overveldende situasjon. Det er viktig å merke seg at EasyFinance ikke samarbeider direkte med bankene eller kredittkortselskapene, men er et sammenligningsselskap. Grunnleggeren av selskapet har imidlertid vært økonomisk rådgiver i over 10 år, og brenner fortsatt for å hjelpe personer med privatøkonomi. Vi kan derfor gi deg veiledning og råd om hvordan du kan gå frem, men vi kan ikke legge inn søknader eller snakke på vegne av deg.

Vi forstår at selv om du er i en vanskelig situasjon, er det viktig at du tar ansvar for å få økonomien din tilbake på rett kjøl. Vi er her for å hjelpe deg med å lage en plan for å betale ned gjelden din og komme deg på vei mot en sunnere økonomi.

En vanlig feil mange gjør er å ignorere problemene sine og unngå å ta tak i dem. De kan unngå å åpne brev og unngå kontakt med kreditorer, og dette kan føre til at selv små regninger blir større over tid. Vi anbefaler at du tar en grundig gjennomgang av økonomien din for å få oversikt over hvor mye gjeld du har og hvor mye du skylder på hvert enkelt kredittkort. Dette vil hjelpe deg med å lage en plan for hvordan du gradvis kan betale tilbake gjelden din.

Vi anbefaler også å kontakte bankene som har utstedt kredittkortene dine og forhandle om en lavere rente eller en betalingsplan som passer bedre for økonomien din. Det kan også være lurt å vurdere å samle all gjelden din til ett kredittkort med en lavere rente, eller til og med å vurdere en refinansiering av gjelden din gjennom et lån med lavere rente.

Det viktigste er å være ærlig med deg selv og erkjenne at du har et problem. Å ta tak i det og sette opp en plan for å betale tilbake gjelden vil hjelpe deg med å ta kontroll over økonomien din og redusere stresset som følger med for mye gjeld. Easyfinance kan hjelpe deg med å lage en plan som passer for deg og din unike situasjon.

Vi anbefaler også at du tar en grundig gjennomgang av kredittkortbruken din og legger en plan for å begrense bruk av kredittkort fremover. Du kan vurdere å avslutte noen av kredittkortene dine for å redusere fristelsen til å bruke dem og for å unngå å pådra deg mer gjeld. Det er også viktig å lage en realistisk budsjettplan som tar hensyn til inntekter og utgifter, slik at du kan betale ned gjelden din gradvis uten å havne i økonomisk krise igjen.

Husk at å betale ned gjeld tar tid og krever tålmodighet. Det er viktig å være disiplinert og holde seg til planen din, selv om det kan være vanskelig å endre gamle vaner og begrense forbruket. EasyFinance kan hjelpe deg med å sette opp en langsiktig plan for å betale ned gjelden din og samtidig opprettholde en sunn økonomi på lang sikt.

Vårt mål er å hjelpe deg med å ta kontroll over økonomien din og sette deg på vei mot en sunnere og mer stabil økonomisk fremtid. Kontakt oss gjerne for mer informasjon eller veiledning om hvordan vi kan hjelpe deg med å betale ned gjelden din og oppnå økonomisk frihet.

Bør jeg refinansiere kredittkort gjeld

Det avhenger av din unike økonomiske situasjon og gjeldsbyrde. Refinansiering kan være en god løsning for noen, men det er ikke alltid den beste løsningen for alle.

Når du refinansierer, betaler du av eksisterende gjeld med et nytt lån med bedre betingelser, som en lavere rente eller lengre nedbetalingstid. Dette kan gjøre det lettere å betale ned gjelden din over tid og redusere den totale rentekostnaden.

Før du bestemmer deg for å refinansiere, bør du vurdere følgende:

 1. Hvor mye gjeld har du? Hvis du har mye gjeld, kan det hende at refinansiering vil gi deg en stor økonomisk lettelse ved å redusere rentekostnader og/eller gebyrer.
 2. Hvilke betingelser har du på eksisterende lån? Hvis du har høye renter eller høye gebyrer på eksisterende lån, kan refinansiering gi deg bedre betingelser.
 3. Hvor lang tid tar det å betale ned gjelden din? Hvis du har mange forskjellige lån eller kredittkort, kan det være vanskelig å betale alt sammen hver måned. Refinansiering kan hjelpe deg med å samle gjelden din til ett sted og gjøre det enklere å betale av over tid.
 4. Hvilken type refinansiering er best for deg? Det finnes ulike typer refinansiering, inkludert refinansiering av boliglån, billån eller personlige lån. Hvilken type som er best for deg, vil avhenge av din situasjon.

Før du bestemmer deg for å refinansiere, er det viktig å vurdere din økonomiske situasjon. Erfaringsmessig vet vi at mange personer refinansierer sine dyre lån, men ikke endrer sin livsstil. Dette resulterer ofte i at de ender opp i samme situasjon igjen. Det er derfor viktig med en holdningsendring. En enkel oppskrift for å oppnå sunn og god økonomi er å bruke mindre og tjene mer, men det er lettere sagt enn gjort. Som vi pleier å fortelle kundene våre, det holder ikke å bare dra på treningsstudioet en gang for å gå ned i vekt – det krever disiplin og dedikasjon. Her er det viktig å ta ansvar for sin egen situasjon. Selv om det er lov å gjøre feil i livet og havne i en dårlig situasjon, er det viktig å ikke gjenta feilen.

Unngå å la deg lure av markedsføringstaktikker: Kredittkort gir ikke rikdom gjennom cashback eller bonuspoeng

Husk at cashback eller bonuspoeng du får tilbake fra kredittkortet ditt ikke vil gjøre deg rik. Dette er bare markedsføringstaktikker som bankene bruker for å oppmuntre deg til å bruke kredittkortet deres. Det er viktig å være oppmerksom på at ethvert utestående beløp på kredittkortet ditt vil bli belastet med høye renter, og dette kan føre til økonomiske vanskeligheter hvis du ikke betaler tilbake i tide.

Det beste økonomiske rådet er å leve innenfor dine økonomiske midler og unngå å bruke kredittkortet ditt til ting du ikke har råd til. Hvis du velger å bruke kredittkortet ditt, bør du alltid betale tilbake hele beløpet innen forfallsdatoen for å unngå renter og gebyrer. Å ha en sunn og stabil økonomi krever disiplin og ansvar, og det er viktig å ta ansvar for dine egne økonomiske valg og ikke la deg friste av kortvarige belønninger.

Fordeler og ulemper med kredittkort: Hva du bør vite før du bruker det

 1. Belønninger: Noen kredittkort gir deg belønninger som cashback, bonuspoeng eller miles når du bruker kortet til å kjøpe varer eller tjenester. Dette kan være en fin måte å spare penger eller tjene fordeler på.
 2. Kjøpsbeskyttelse: Mange kredittkort gir deg beskyttelse mot svindel eller uautoriserte kjøp. Hvis noen bruker kortet ditt uten tillatelse, kan du enkelt bestride kjøpet og få pengene tilbake.
 3. Reisefordeler: Noen kredittkort gir deg reiseforsikring, rabatter på hotell eller leiebil, og til og med tilgang til VIP-lounger på flyplasser.
 4. Bygge kreditt: Å bruke kredittkortet ditt ansvarlig kan bidra til å bygge kredittscoren din. Når du betaler regningene dine i tide og unngår å bruke for mye av kredittgrensen din, kan du øke kredittscoren din over tid.

Alt i alt kan kredittkort være en nyttig og praktisk betalingsmetode hvis de brukes ansvarlig og med omhu. Det er viktig å sette seg inn i vilkårene og betingelsene til kredittkortet ditt, og å ha en plan for å betale tilbake eventuelle utestående beløp i tide. Husk at det å bruke kredittkort kan ha både positive og negative konsekvenser for økonomien din, og det er opp til deg å veie opp fordeler og ulemper og ta ansvarlige økonomiske beslutninger.

Spørsmål og svar

Enkelt forklart er forbrukslån et lån uten sikkerhet. Det vil si at du kan låne penger fra banken uten at du trenger å stille eiendom eller andre formuesgjenstander som sikkerhet for lånet.
På ett nytt forbrukslån kan du maks låne opp til 5 år.
Å refinansiere betyr å gjøre endringer i eksisterende lån som du allerede har. Refinansiering av lån hjelper deg med å samle flere lån til ett større lån. Du kan ta opp ett nytt lån for å betjene eksisterende lån. Formålet med refinansiering er å skaffe bedre betingelser enn det du har i dag. Du kommer økonomisk bedre ut med lavere rente og lengre nedbetalingstid. Husk at det å ha lang nedbetalingstid kan spise opp den økonomiske fordelen med å refinansiere gjelden.
Boliglån, hyttelån eller annet lån hvor du stiller garanti for noe form kan ha nedbetalingstid opp til 30 år. For refinansiering av kredittkort, forbrukslån og andre lån hvor du ikke stiller med sikkerhet tilbyr de fleste bankene opptil 15 år.
Lån med sikkerhet betyr at du stiller verdiene dine som pant for lånet du får. Et typisk lån med sikkerhet er boliglån. Banken tar pant i boligen du eier for å låne deg penger for å kunne kjøpe den.
Lån utensikkerhet betyr at du låner penger uten at banken stiller noen krav for sikkerhet eller pant. Siden banken ikke tar sikkerhet i bolig eller bil, så ender man ofte med litt høyere rente enn lån med sikkerhet.
Omstartslån hjelper deg med å starte med blanke ark. Alle kan havne i økonomiske problemer, og bankene ønsker å hjelpe deg med å komme tilbake på beina. Her kreves det at du eller noen i din nærmeste familie/venner kan stille sikkerhet i bolig for å hjelpe deg med å nedbetale dyre kreditter og betalingsanmerkninger.
Smålån er et lån fra 1 000 kr til ca 100 000 kr. Det kalles også for mikrolån. Som regel er dette en enkel prosess, og ingen sikkerhet kreves for lånet. Banken tar en kredittsjekk av deg og innen kort tid får du svar på lånesøknaden din.
Det korte svaret er JA. Dette kalles ofte for et Omstartslån, og det er flere banker som tilbyr dette. Her kreves det at du kan stiller sikkerhet i eiendom. Om du eier bolig har banken mulighet for å rydde opp i dine økonomiske forpliktelser.
Ja, ett forbrukslån er lån uten sikkerhet. Refinansiering av andre lån kan du også få utensikkerhet.
Du bruker ikke dine penger, men bankens penger for å kjøpe noe. Det er flere fordeler med å bruke kredittkort. Faktura for brukt kreditt kommer i etterkant, og du kan velge om du ønsker å betale tilbake hele beløpet eller dele det opp i flere mindre avdrag.