Lendo - Finanssentralen: Sammenlign og finn de beste lånetilbudene for dine økonomiske behov

Lendo

Nedbetalingstiden er 1-15 år, 5 år om du ikke skal refinansiere. Nominell rente varierer fra 4,9% til 23,4%. Effektiv rente varierer fra 5,33% til 49,92% dermed kan det være mye å spare på å velge det beste tilbudet.Eksempel: 120 000 kr over 5 år, effektiv rente 10,64%, kostnad 33 290 kr, totalt 153 290 kr.

Gå til Lendo
Annonselenke
  • LÅNEBELØP NOK 10 000 - 600 000

  • EFFEKTIV RENTE Fra 5,33 - 28,90%

  • LØPETID 1 - 15

  • MIN. ALDER 20 år

  • INNTEKTSKRAV 120 000

Lendo – En populær låneformidler i Norge

Lendo er en av Norges mest kjente låneformidlere, og har hjulpet tusenvis av nordmenn med å finne gode lånevilkår siden oppstarten i 2011. Selskapet ble etablert i Sverige i 2007, og ekspanderte til Norge noen år senere. I dag er Lendo en del av Schibsted-konsernet, og tilbyr tjenester til kunder i flere land, deriblant Norge, Sverige, Finland, Danmark og Østerrike.

Hvordan fungerer Lendo?
Lendo er en formidler av forbrukslån og refinansiering, og samarbeider med en rekke banker og finansinstitusjoner for å kunne tilby kundene et bredt utvalg av lånemuligheter. Kunden fyller ut en søknad på nettet, der de oppgir ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Deretter sender Lendo søknaden videre til sine samarbeidspartnere, og søker på vegne av kunden hos flere banker samtidig. På denne måten kan kunden få tilbud fra flere ulike banker, og velge det tilbudet som passer best for deres økonomiske situasjon.

Fordeler med å bruke Lendo
En av de største fordelene med å bruke Lendo er at kunden slipper å gjøre jobben med å søke etter og sammenligne ulike lån selv. Lendo gjør jobben for deg, og sender søknaden din videre til flere banker samtidig. På denne måten kan du få tilbud fra flere ulike banker, og velge det tilbudet som passer best for deg.

En annen fordel med å bruke Lendo er at det er helt gratis og uforpliktende å søke. Du binder deg ikke til noe før du har valgt å akseptere et tilbud, og det koster heller ingenting å bruke tjenesten. På denne måten kan du enkelt og trygt sjekke hva slags lånemuligheter du har tilgjengelig, uten å måtte forplikte deg til noe som helst.

Hvem kan søke om lån via Lendo?
For å kunne søke om lån via Lendo, må du oppfylle visse kriterier. Du må være mellom 18 og 75 år gammel, ha en fast årsinntekt på minst 120 000 kroner, og ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker. I tillegg må du ha en fast adresse i Norge, og ha norsk personnummer og BankID.

Hvor mye kan jeg låne, og hva koster det?
Hvor mye du kan låne avhenger av din personlige økonomi og betjeningsevne, samt hvilken bank som tilbyr deg lån. Lånebeløpet kan variere fra 10 000 til 600 000 kroner. Det er også vanskelig å si hva et lån vil koste, da dette avhenger av flere faktorer, som rente, gebyrer og nedbetalingstid. Lendo samarbeider med flere banker, og kan derfor tilby lån til konkurransedyktige priser.

Når du søker om lån gjennom Lendo, vil din søknad bli videresendt til flere av Lendos samarbeidsbanker. Bankene vil deretter vurdere din søknad og tilby deg et lån som passer til din økonomiske situasjon. Du vil motta tilbud fra flere banker, og du kan velge det tilbudet som passer deg best.

En av fordelene med å søke om lån gjennom Lendo er at du kan sammenligne tilbud fra flere banker på en enkel og oversiktlig måte. Du slipper også å kontakte hver enkelt bank og fylle ut flere søknader. Dette sparer deg både tid og penger.

Lendo tilbyr også en gratis og uforpliktende tjeneste. Det betyr at du kan søke om lån gjennom Lendo uten å binde deg til noen av tilbudene du mottar. Du kan sammenligne tilbudene fra de forskjellige bankene og velge det som passer deg best.

Lendo tilbyr også refinansiering av eksisterende lån. Dette kan være en god løsning hvis du har flere smålån eller kredittkortgjeld med høy rente. Ved å refinansiere disse gjeldene til ett lån med lavere rente, kan du spare penger på renter og gebyrer.

Det er også verdt å nevne at Lendo er eid av Schibsted AS, et av Nordens største medieselskap. Schibsted eier blant annet VG, Aftenposten og Finn.no.

Driftsinntektene til Lendo økte betydelig fra 2020 til 2021, fra 487 063′ NOK til 1 013 444′ NOK.
Selv om Lendo er en etablert finansagent som kan tilby flere lånemuligheter gjennom samarbeid med flere banker, er det verdt å merke seg at de er en del av et stort konsern og kan ha begrenset kapasitet til å gi personlig rådgivning. Med rundt 50 ansatte og en omsetning på over en milliard kroner i 2021, kan det hende at de har en mer «korporativ» tilnærming til lånesøknader. Det er også verdt å merke seg at Lendo er større enn mange av bankene de samarbeider med, og kan ha en viss grad av markedsmakt. Derfor kan det være lurt å undersøke flere alternativer før du bestemmer deg for å søke om lån gjennom Lendo.

I sum tilbyr Lendo en enkel og praktisk tjeneste for deg som har økonomien på plass, men ønsker å søke om lån. Du kan sammenligne tilbud fra flere banker og finne det tilbudet som passer best for deg og din økonomiske situasjon.

Gi tilbakemelding om dette

  • Rating