Arkiv for Banks - Finanssentralen: Sammenlign og finn de beste lånetilbudene for dine økonomiske behov

Banks

Forbrukslån er en type lån som tillater enkeltpersoner å låne penger uten å stille sikkerhet i form av eiendom eller andre verdifulle eiendeler. Dette betyr at banken eller långiveren gir deg lån basert på din kredittverdighet og evne til å betale tilbake lånet.

Forbrukslån kan brukes til forskjellige formål, som å kjøpe en bil, pusse opp hjemmet eller betale ned annen gjeld. Lånebeløpet og renten på forbrukslån varierer avhengig av långiver, kredittverdighet og låneperiode. Vanligvis kan du låne fra 10 000 kroner og opp til 600 000 kroner, med en nedbetalingstid på maksimalt 15 år. Nye forbrukslån kan kun ha en nedbetalingstid på maksimalt 5 år. Hvis du skal refinansiere gjeld, kan du få et lån med nedbetalingstid på opptil 15 år.

Endringer i forskrift om finansforetakenes utlånspraksis (utlånsforskriften)

Praksis for lån til forbrukere  Rundskriv Publisert:

Det er viktig å være klar over at forbrukslån ofte har høyere rente enn lån med sikkerhet, og at du derfor bør vurdere nøye om dette er den beste løsningen for økonomien din før du tar opp et slikt lån.

Ønsker du å finne det billigste forbrukslånet med den laveste renten?

Da kan det være lurt å bruke oss, EasyFinance. Vi hjelper deg med å finne den beste renten og betingelsene for ditt forbrukslån,slik at du kan spare penger og få mest mulig ut av lånet ditt.

For å finne det billigste forbrukslånet, er det viktig å sammenligne tilbud fra forskjellige banker og långivere. EasyFinance kan hjelpe deg med dette ved å presentere deg for en liste over tilbud fra forskjellige långivere som du kan sammenligne og velge det som passer best for deg.

Det er også viktig å huske på at renten på forbrukslån kan variere avhengig av din kredittverdighet. Jo bedre kredittscore du har, jo lavere rente vil du kunne få. Derfor anbefaler vi at du sjekker din egen kredittscore før du søker om et forbrukslån. EasyFinance gir deg også tips og råd om hvordan du kan forbedre din kredittverdighet.

Det finnes flere låneagenter der ute som kan hjelpe deg med å finne det beste forbrukslånet, men det er viktig å velge en pålitelig aktør. EasyFinance er ikke en låneagent eller låneformidler, vi er en sammenligningstjeneste som jobber for at du som kunde skal få mest mulig informasjon for å velge riktig lån. Vi anbefaler også noen låneagenter som Axo Finans, Lendo, Motty og Uno Finans som kan hjelpe deg med å finne det beste forbrukslånet for deg.

Husk at det å finne det billigste forbrukslånet med den laveste renten tar tid og krever litt research, men det kan være verdt det i det lange løp. Med hjelp fra EasyFinance og andre pålitelige låneagenter kan du finne det beste tilbudet for deg og din økonomi.

Er det mulig å få forbrukslån uten sikkerhet, og hva er kravene for å få godkjent en søknad?

Ja, det er absolutt mulig å få forbrukslån uten sikkerhet. Dette er faktisk den vanligste typen forbrukslån. Forbrukslån uten sikkerhet betyr at lånet ikke er sikret mot en eiendel, som for eksempel en bolig eller bil. Istedenfor blir lånet gitt basert på kredittverdigheten til søkeren.

Kravene for å få godkjent en søknad om forbrukslån kan variere mellom forskjellige långivere, men noen vanlige krav inkluderer:

 • Søkeren må være minst 18 år gammel.
 • Søkeren må ha fast inntekt eller en jobb.
 • Søkeren må ha en tilfredsstillende kredittscore og kreditt historikk.
 • Søkeren må være bosatt i Norge og ha norsk personnummer.
 • Søkeren må ikke ha betalingsanmerkninger eller annen tung gjeld.

Det er viktig å merke seg at kravene kan variere avhengig av långiver, og noen långivere kan ha strengere krav enn andre. Det kan også påvirke hvilken rente og lånebetingelser du får tilbudt.

Hva skjer hvis jeg ikke kan betale tilbake forbrukslånet mitt, og hva er konsekvensene av mislighold?

Hvis du ikke kan betale tilbake forbrukslånet ditt, kan dette føre til mislighold av lånet. Konsekvensene av mislighold vil avhenge av hva som er avtalt med långiveren i låneavtalen, samt hvor lenge du har vært i mislighold.

Noen vanlige konsekvenser av mislighold av et forbrukslån inkluderer:

 • Gebyrer og ekstra rentekostnader: Hvis du misligholder lånet, kan det påløpe gebyrer og ekstra rentekostnader. Disse kostnadene kan legges til det opprinnelige lånebeløpet, og dermed øke det totale beløpet du skylder.
 • Inkasso: Hvis du ikke betaler lånet etter gjentatte purringer, kan det bli sendt til et inkassobyrå for innkreving. Dette kan føre til at du må betale ytterligere gebyrer og kostnader.
 • Betalingsanmerkning: Hvis lånet blir sendt til inkasso og du fortsatt ikke betaler, kan det føre til at du får en betalingsanmerkning. Dette kan gjøre det vanskeligere for deg å få lån eller kreditt i fremtiden.
 • Rettslig forfølgelse: Hvis lånet ikke blir betalt til tross for inkasso og betalingsanmerkning, kan långiveren ta saken til retten for å kreve pengene tilbake. Dette kan føre til ytterligere kostnader og ulemper for deg.

Det er viktig å være klar over konsekvensene av mislighold før du tar opp et forbrukslån, og å sørge for at du har evnen til å tilbakebetale lånet i henhold til avtalt nedbetalingsplan. Hvis du opplever at du ikke kan betale tilbake lånet som avtalt, bør du kontakte långiveren så snart som mulig for å diskutere mulige løsninger.

Hvordan håndtere mislighold av forbrukslån: Løsninger og råd.

EasyFinance anbefaler at du tar kontakt med långiveren din så snart som mulig dersom du ikke greier å betjene lånet ditt. Dette kan bidra til å forhindre at situasjonen utvikler seg til et mislighold av lånet, og gi deg muligheten til å finne en løsning sammen med långiveren.

Her er noen mulige løsninger du kan diskutere med långiveren din:

 • Avtale om avdragsfri periode: Hvis du har midlertidige økonomiske utfordringer, kan du be om en avdragsfri periode, hvor du ikke trenger å betale tilbake lånet i en kort periode.
 • Endring av nedbetalingsplan: Hvis du har langvarige økonomiske utfordringer, kan du diskutere muligheten for å endre nedbetalingsplanen, for eksempel ved å forlenge løpetiden på lånet eller redusere månedlige avdrag.
 • Refinansiering av lånet: Hvis du har flere lån med høye renter, kan du vurdere å refinansiere forbrukslånet ditt til en lavere rente, for å redusere de månedlige betalingsforpliktelsene og gjøre det lettere å betjene lånet.
 • Gjeldsforhandling: Hvis du har store gjeldsproblemer, kan du kontakte en gjeldsrådgiver for å få hjelp til å forhandle med långivere og kreditorer, og finne en løsning for å nedbetale gjelden din på en mer overkommelig måte.

Det er viktig å være åpen og ærlig med långiveren din om din økonomiske situasjon, og å være villig til å jobbe sammen for å finne en løsning som fungerer for begge parter. Ved å ta ansvar for din økonomiske situasjon og ta initiativ til å finne en løsning, kan du bidra til å unngå alvorlige konsekvenser av mislighold.

Finn det beste forbrukslånet med lavest mulig rente

Hvis du trenger penger til å gjøre det du ønsker, uten å måtte pantsatte hjemmet ditt, kan et forbrukslån være en god løsning. Det kan brukes til alt fra oppussing av hjemmet ditt til å starte ditt eget firma, kjøpe en eiendom eller planlegge en drømmeferie. Mulighetene er mange.

Det finnes flere fordeler ved å finne et billig forbrukslån med lav rente. Her kan du lære mer om hvordan du kan finne et forbrukslån som passer din økonomi best. Det koster ingenting å søke, og du er ikke forpliktet til å akseptere noen tilbud du mottar. Dermed kan du trygt søke og se gjennom tilbudene, selv om du ikke har noen intensjon om å akseptere dem.

Å finne et forbrukslån som passer din økonomi best, krever noen undersøkelser og planlegging. Her er noen tips som kan hjelpe deg:

 1. Bestem beløpet du trenger: Først må du bestemme hvor mye penger du trenger, og hvor lenge du ønsker å tilbakebetale lånet. Du bør ikke ta opp et større lån enn det du har råd til å betale tilbake innenfor den avtalte tiden.
 2. Sjekk rentesatser: Det er viktig å sjekke rentesatsene fra forskjellige långivere. Sammenligning av rentesatser kan hjelpe deg å finne den beste avtalen.
 3. Les vilkårene nøye: Les alltid vilkårene og betingelsene for lånet nøye, slik at du forstår hva som kreves av deg i forhold til tilbakebetaling, renter og gebyrer.
 4. Vurder kreditthistorikken din: Din kreditthistorikk kan ha innvirkning på hvilken rente du får tilbudt. Hvis du har en god kredittscore, kan du kanskje få en bedre rente.
 5. Søk hos forskjellige långivere eller bruk en låneagent: Du bør søke hos flere forskjellige långivere for å få flere tilbud og sammenligne vilkårene. Dette vil hjelpe deg å finne den beste avtalen som passer din økonomi best. En låneagent kan også gjøre dette for deg. Du legger inn en søknad, og de presenterer deg for flere tilbud.
 6. Vurder andre kostnader: I tillegg til renten, bør du også vurdere eventuelle andre kostnader, som etableringsgebyr og termingebyr. Dette vil påvirke den totale kostnaden for lånet ditt.
 7. Vær oppmerksom på betalingsfrister: Sørg for å betale tilbake lånet i tide. Hvis du ikke betaler tilbake i tide, kan dette føre til høye gebyrer og forsinkelser i kreditthistorikken din.

Ved å følge disse tipsene vil du være bedre rustet til å finne et forbrukslån som passer din økonomi best.

Tips for å ta opp et forbrukslån

Dersom du trenger penger og vurderer å ta opp et forbrukslån, er det viktig å være strukturert og ansvarsbevisst. Et forbrukslån bør kun brukes som en nødløsning, og det er avgjørende å ta forhåndsregler for å sikre at du får den beste renten. Før du tar opp et forbrukslån, må du også være sikker på at du kan betjene lånet med en gang, siden høye renter kan føre til økonomiske problemer hvis du ikke kan følge nedbetalingsplanen din. For å være bedre forberedt på å ta opp et forbrukslån, kan du følge disse tipsene.

 • Bruk kun forbrukslån som en nødløsning
 • Ta forhåndsregler for å sikre deg den beste renten
 • Sørg for å kunne betjene lånet med en gang
 • Følg nedbetalingsplanen for å unngå økonomiske problemer

Du kan låne forbrukslån i opptil 5 år, men hvis du ønsker å betale ned gammel gjeld, kan du ta opp et refinansieringslån på opptil 15 år. Dette lånet kalles et refinansieringslån fordi det brukes til å refinansiere tidligere gjeld.

I dag forventer mange at transaksjoner skal skje umiddelbart, og dette gjelder også for lån. Vi ønsker å få svar på lånesøknaden vår så raskt som mulig, og hvis vi trenger penger, vil vi ha dem så fort som mulig når vi tar opp et lån.

Låne penger med dagens teknologi

Takket være den nyeste teknologien kan vi nå enkelt og raskt låne penger. Bankene har implementert interne løsninger som kommuniserer direkte med kunden og umiddelbart godkjenner lånesøknader basert på flere faktorer som søkeren oppfyller. Elektroniske lånesøknader gjør det enkelt for søkeren å fylle ut all nødvendig informasjon og sende den direkte til systemet som behandler søknaden. De aller fleste lånetilbydere gir en umiddelbar tilbakemelding om du kan låne penger raskt. Låneagenter bruker systemer for å sende samme søknad til flere banker, slik at du som kunde får presentert flere tilbud med kun en søknad. Vi lever i en tid der alt skjer kjapt, og det er ikke lenger nødvendig å fylle ut en papirbasert søknad for å låne penger. Alt fylles ut på nettet før søknaden sendes, og du mottar deretter en rask tilbakemelding om du kan låne penger eller ikke. Dokumentasjon og signering kan enkelt gjøres elektronisk med BankID. BankID er en av de mest brukte signaturmetodene, og bankene benytter seg også av denne.

Lån med betalingsanmerkninger: Hva du trenger å vite og hvilke alternativer du har.

Når du har betalingsanmerkninger, kan det være vanskelig å få forbrukslån da det indikerer tidligere betalingsproblemer og påvirker kredittscoren din negativt. Imidlertid er det fortsatt noen långivere som tilbyr forbrukslån til personer med betalingsanmerkninger, selv om disse lånene kan ha høyere renter, gebyrer og kreve sikkerhet i eiendom.

Det er viktig å huske at å ta opp et lån når du allerede har betalingsproblemer kan gjøre situasjonen din verre, så det kan være lurt å vurdere alternativer som å forhandle betalingsavtaler med kreditorene dine eller søke økonomisk rådgivning for å håndtere gjelden din. Hos EasyFinance kan vi hjelpe deg med å finne låntilbydere som tilbyr lån til tross for betalingsanmerkninger, og vi kan også hjelpe deg med refinansiering med sikkerhet i bolig, som kan føre til sletting av betalingsanmerkningene dine og hjelpe deg med å få økonomien på rett kjøl.

Husk å være forsiktig når du tar opp lån, og ikke ta opp mer gjeld enn du kan håndtere. Betalingsanmerkninger er et tegn på betalingsproblemer i fortiden og kan påvirke kredittscoren din negativt. Ta deg tid til å undersøke alternativene dine og snakke med en økonomisk rådgiver før du tar opp et lån. Hos EasyFinance er vi her for å hjelpe deg med å finne den beste løsningen for dine behov.

Spørsmål og svar

Enkelt forklart er forbrukslån et lån uten sikkerhet. Det vil si at du kan låne penger fra banken uten at du trenger å stille eiendom eller andre formuesgjenstander som sikkerhet for lånet.
På ett nytt forbrukslån kan du maks låne opp til 5 år.
Å refinansiere betyr å gjøre endringer i eksisterende lån som du allerede har. Refinansiering av lån hjelper deg med å samle flere lån til ett større lån. Du kan ta opp ett nytt lån for å betjene eksisterende lån. Formålet med refinansiering er å skaffe bedre betingelser enn det du har i dag. Du kommer økonomisk bedre ut med lavere rente og lengre nedbetalingstid. Husk at det å ha lang nedbetalingstid kan spise opp den økonomiske fordelen med å refinansiere gjelden.
Boliglån, hyttelån eller annet lån hvor du stiller garanti for noe form kan ha nedbetalingstid opp til 30 år. For refinansiering av kredittkort, forbrukslån og andre lån hvor du ikke stiller med sikkerhet tilbyr de fleste bankene opptil 15 år.
Lån med sikkerhet betyr at du stiller verdiene dine som pant for lånet du får. Et typisk lån med sikkerhet er boliglån. Banken tar pant i boligen du eier for å låne deg penger for å kunne kjøpe den.
Lån utensikkerhet betyr at du låner penger uten at banken stiller noen krav for sikkerhet eller pant. Siden banken ikke tar sikkerhet i bolig eller bil, så ender man ofte med litt høyere rente enn lån med sikkerhet.
Omstartslån hjelper deg med å starte med blanke ark. Alle kan havne i økonomiske problemer, og bankene ønsker å hjelpe deg med å komme tilbake på beina. Her kreves det at du eller noen i din nærmeste familie/venner kan stille sikkerhet i bolig for å hjelpe deg med å nedbetale dyre kreditter og betalingsanmerkninger.
Smålån er et lån fra 1 000 kr til ca 100 000 kr. Det kalles også for mikrolån. Som regel er dette en enkel prosess, og ingen sikkerhet kreves for lånet. Banken tar en kredittsjekk av deg og innen kort tid får du svar på lånesøknaden din.
Det korte svaret er JA. Dette kalles ofte for et Omstartslån, og det er flere banker som tilbyr dette. Her kreves det at du kan stiller sikkerhet i eiendom. Om du eier bolig har banken mulighet for å rydde opp i dine økonomiske forpliktelser.
Ja, ett forbrukslån er lån uten sikkerhet. Refinansiering av andre lån kan du også få utensikkerhet.
Du bruker ikke dine penger, men bankens penger for å kjøpe noe. Det er flere fordeler med å bruke kredittkort. Faktura for brukt kreditt kommer i etterkant, og du kan velge om du ønsker å betale tilbake hele beløpet eller dele det opp i flere mindre avdrag.